Heartbeat

Wednesday, April 20, 2011

Grenade (nyanyian Bruno Mars) dibidas semula

Salam
  
  Anda semua sudah mendengar lagu Grenade (Bruno Mars) ? Jika belum, di sini saya nyatakan lagu tu tentang apa. Lirik lagu tu mengisarkan tentang si lelaki yang sanggup berbuat apa saja untuk si perempuan. Si lelaki sanggup menangkap bom tangan (grenade) untuk si perempuan. Selain itu, si lelaki sanggup terjun di depan keretapi semata-mata si perempuan. Tapi si perempuan tidak pernah berbuat apa-apa untuk si lelaki. 


   Agak sedih lagu ni..namun melodi dia rancak, so tak boring kalau dengar. Dan, yang menambah sensasi lagu ini adalah, ada seseorang dari amerika yang telah mengubahsuai lirik lagu itu, menjadi jawapan kepada kata-kata Bruno Mars. I mean, she re-sang the song in the favour of girls. Kat bawah ni saya embed kan video si perempuan itu. berserta lirik di bawah video. Enjoy!!



 Easy come, easy go/That's how I gotta live now/'Cause of everything that you put me through./I remember, from the start/We had our first kiss/Had my eyes wide open ... and here's the reason,/I wanted to be sure that moment was real./Because it was a dream come true./But now I'm in a nightmare and you have the NERVE to accuse me of hurting you!?/I wouldn't catch a grenade for you/You never cared what I did for you/So jump in front of that train for me./I could care less if you died for me./'Cause a long, long time ago,/I would've done the same for you./I finally realized....I deserve so much more./Black black, black and blue./Everytime we argued,/You turned it into physical, and what was I to do?/You never know what you got/Until it's really gone.
I just wish I could've stayed to see your face when you got home./I guess the saying goes,/"The grass ain't always greener, when you hit the other side."/'Cause now I'm in a nightmare and you have the NERVE to accuse me of hurting you!?/I wouldn't catch a grenade for you/You never cared what I did for you/So jump in front of that train for me./I could care less if you died for me./'Cause a long, long time ago,/I would've done the same for you./I finally realized....I deserve so much more./I set our memories on fire./(ooh) I watched them burn down in flames./I said I loved you I'm a liar,/'Cause I'd never, ever, love the devil./And I would never catch a grenade for you/You never cared what I did for you/So jump in front of that train for me./I could care less if you died for me./'Cause a long, long time ago (hah),/I would've done the same thing for you.
I finally realized....I deserve so much more./I deserve so much more./I deserve so much more./(ooh) I deserve so much more./No no no no no no no.

Tuesday, April 19, 2011

Grenade - Bruno Mars (parody by Nabil Raja Lawak)

   Salam everyone. I'm sure that you guys already watched Maharaja Lawak Week 3. Bagi siapa-siapa yang belum tengok, kat sini saya bagi link untuk ke Youtube : (Search result for "Maharaja Lawak Minggu 3)

   So, pada pendapat saya, ramai-ramai yang participate dalam Maharaja Lawak ni, rasanya Nabil lah yang paling menyerlah setakat ini. Bagi saya, Jozan pun masih belum menunjukkan taring. Tak pasti lah dieorang tu belum warm-up, ataupun memang dah usaha. tak pasti. Yang penting, Nabil masih lagi ada sengat yang tersendiri.



   So, berbalik pada tajuk, Parody yang dibuat oleh Nabil, penyanyi asal lagu ni adalah Bruno Mars, diberi tajuk Grenade. Klik link untuk view di Youtube : ( Bruno Mars - Grenade [Official Music Video] ) Nabil begitu kreatif mengubah lirik lagu ni sampai jadi lawak. Terbaik la Nabil. So, bagi siapa-siapa yang dah terlepas persembahan Nabil, saksikan video di bawah. Dan jangan lupa komen. :)


video

Sunday, April 3, 2011

Henry Zackery, hajatmu kini tercapai...

Assalamualaikum...

Before anything, I want to congratulate Shaheizy Sam, cause he won the ABPBH 2010...Tahniah, Shaheizy, anda berjaya!! 


Back to the topic...Aku nak ucapkan tahniah juga kepada blogger seorang ni...Die ni sangat lah popular...ramai je yang like die punye entri...Dan follower die pun ramai sangat..Nama die ni Henry Zackery... (facebook die) (blog die) ...Selalu aku tengok-tengok blog die...ade jugak la dalam 4 atau 5 kali, die ni asyik sebut pasal Lisa Surihani je...So, pada malam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 yang berlangsung pada 3 April 2011, Lisa Surihani telah pun berjaya dinobatkan sebagai Pelakon Wanita Paling Popular...


So, Henry Zackery, mesti kau sedang berseronok...Ape pun, tahniah...